Cele mai bune prăjituri cu cremă

Prăjiturile cu cremă au fost şi vor fi întotdeauna vedetele deserturilor. Sunt extrem de gustoase, iar combinaţia de foaie şi cremă conferă prăjiturii un gust desăvârşit. Prepararea acestora impune un proces mai elaborat şi ceva mai multe cunoştinţe culinare, însă rezultatul final merită osteneala şi timpul investit.

Cele mai bune prajituri cu crema

Printre cele mai bune prăjituri cu cremă se încadrează cu mare succes prăjitura cu cremă de cacao, gem şi nucă. Este delicioasă, se prapară în mai multe etape şi satisface gusturile oricărui pofticios. Pentru prepararea acesteia avem nevoie de mai multe ingrediente, împărţite în funcţie de etapele de lucru.

Pentru aluat sunt necesare:

250 g făină, 100 g unt, 100 ml smântână, 3 gălbenuşuri, 50 g zahăr, un plic praf de copt, 400 g gem de caise şi coajă rasă de lămâie.

Pentru umplutură avem nevoie de:

3 albuşuri, 100 g zahăr, 125 g miez de nucă, 30 ml coniac.

Crema o vom prepara din: 150 g unt, 150 g şerbet de cacao, un baton de vanilie.

Începem pregătirea aluatului frecând untul moale cu zahărul, smântâna, gălbenuşurile şi  coaja de lămâie. După ce am omogenizat foarte bine toate ingredientele presărăm făina combinată  cu praful de copt şi amestecăm uşor. Vom ţine aluatul obţinut 30 de minute la rece, după care îl fom întinde într-o singură foaie pe care o vom aşeza în tava unsă cu unt. Coacem 30 de minute la foc mijlociu, timp în care preparăm umplutura. Batem spumă tare albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi continuăm să batem până când spuma se întăreşte din nou. În spuma obţinută punem miezul de nucă pisat şi coniacul. Amestecăm uşor cu telul, prin răsturnare.

Scoatem tava din cuptor şi o ungem pe toată suprafaţa cu gemul de caise, peste care punem umplutura şi o nivelăm pe toată foaia. Prăjitura astfel pregătită o mai introducem în cuptor pentru încă 30 de minute, însă o coacem cu uşa cuptorului deschisă. Va fi gata în momentul în care umplutura se usucă şi se rumeneşte puţin. O scoatem din cuptor şi o lăsăm să se răcească.

În acest timp pregătim crema. Punem untul într-un vas pe baie de abur şi îl frecăm uşor să se înmoaie. Adăugăm miezul batonului de vanilie şi şerbetul de cacao. Luăm vasul de pe baia de abur şi frecăm energic până obţinem o cremă spumoasă. Punem crema peste prăjitura rece şi o nivelăm forte bine, astfel încât rezultatul să fie o prăjitură dreaptă, fără denivelări. Lăsăm la rece, după care porţionăm în dreptunghiuri mici. Este un desert minunat, gustos şi rafinat.

Prăjitura cu cremă caramel se numără printre cele mai bune prăjituri cu cremă. Este una dintre cele mai fine şi gustoase prăjituri cu cremă. Aroma de caramel şi textura aluatului se combină creând un deliciu culinar.

Pentru aluat avem nevoie de:

320 g făină, 150 g unt, 150 ml smântână, 50 g zahăr, 1 ou, o linguriţă praf de copt, un praf de sare, esenţă de vanilie.

Crema o vom face folosind:

100 g zahăr pentru caramel, 50 g făină, 250 ml lapte, 100 g unt, 100 g zahăr.

Pregătim aluatul amestecând untul moale cu smântâna, oul, praful de sare şi vanilia. Omogenizăm bine şi adăugăm făina cernută şi praful de copt stins în puţin oţet. Amestecăm totul cu grijă şi împărţim aluatul obţinut în trei părţi egale. Din fiecare parte vom întinde o foaie pe care o vom coace pe dosul tăvii. Ungem dosul tăvii cu unt şi aşezăm prima foaie cu grijă, deoarece se poate rupe foarte uşor. Coacem aproximativ 20 de minute, după care lăsăm să alunece foaia de pe dosul tăvii şi  repetăm operaţiunea. Depozităm foile suprapuse una peste cealaltă.

Preparăm crema. Caramelizăm 100 g de zahăr, iar când este topit adăugăm untul şi 100 ml de lapte. Fierbem totul pe foc mic până când se topeşte tot caramelul. Separat fierbem restul de lapte cu făina, amestecând energic cu telul pentru a nu se forma cocoloaşe. Amestecul de lapte îl turnăm peste caramel şi frecăm energic până obţinem o cremă moale şi netedă.

După ce s-a răcit şi crema se montează prăjitura. Se pune cu grijă o foaie pe dosul tăvii şi se întinde o jumătate din cantitatea de cremă. Se pune a doua foaie, se întinde restul de cremă şi se acoperă cu ultima foaie. Se pudrează cu zahăr şi se porţionează a doua zi. Gustul este special, aroma de caramel conferind o aromă irezistibilă.

Printre cele mai bune prăjituri cu cremă sunt şi tartele cu umplutură de cremă. Sunt un desert delicios, textura cremei combinându-se foarte bine cu fructe, alune, nuci şi migdale.

Pentru pregătirea aluatului de tartă avem nevoie de:

forme speciale de tartă,  2 gălbenuşuri şi 1 ou întreg, 250 g făină, 100 g unt, 50 g zahăr, 50 ml smântână şi esenţă de vanilie. Frecăm bine untul cu zahărul, adăugăm oul şi gălbenuşurile, smântâna şi vanilia, omogenizăm bine şi presărăm făina cernută. Păstrăm aluatul 30 de minute la rece, după care îl întindem într-o foaie groasă de 3 milimetri şi tăiem rondele, în funcţie de mărimea formelor de tartă. Ungem formele cu unt, punem rondelele, le nivelăm bine cu degetele să ia forma de tartă şi le coacem 20 de minute la foc moderat. Scoatem tartele din forme şi le lăsăm să se răcească.

Pentru umplerea tartelor putem prepara diverse tipuri de creme. Astfel pentru crema de lămâie avem nevoie de:

4 ouă, 500 ml lapte dulce, 150 g zahăr, coaja de la o lămâie şi sucul de lămâie. Frecăm ouăle cu zahărul, coaja şi sucul de lămâie şi vanilia. Când totul devine o spumă, turnăm laptele şi batem bine cu telul. Turnăm compoziţia într-o formă unsă cu unt. Forma o punem într-o tavă mai mare umplută pe jumătate cu apă rece şi coacem astfel 60 de minute la foc mic. avem grijă c apa din tavă să nu clocotească, adăugând din când în când puţină apă rece. Scoatem crema din cuptor, iar când se răceşte o folosim pentru umplerea tartelor. Crema este uşor de manevrat, deci ne va fi uşor să umplem tartele. Ornăm cu fructe şi le servim reci. În cazul în care le păstrăm mai multe zile, ar fi bine să le acoperim cu un strat de gelatină, astfel vom proteja gustul şi aspectul fructelor.

Pentru o cremă de vanilie vom folosi 3 ouă, 50 g făină, 150 g zahăr, 25 g unt, 500 ml lapte dulce, un baton de vanilie.

Batem bine albuşurile, după care le adăugăm 100 g de zahăr şi continuăm să batem până obţinem o spumă  tare. Separat frecăm gălbenuşurile cu restul de zahăr, resectiv 50 g, turnăm 50 ml de lapte, omogenizăm  şi presărăm făina frecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Ulterior turnăm încă 250 ml de lapte şi untul moale. Amestecăm bine şi punem vasul pe foc mic. Frecăm continuu pe foc, adăugăm şi laptele rămas dar încălzit şi batem energic şi constant până obţinem o cremă omogenă. Adăugăm  mijlocul batonului de vanilie, frecăm  bine şi luăm  de pe foc. Se amestecă prin răsturnare cu spuma de albuşuri şi se lasă să se răcească. Se umplu tartele şi se ornează cu fructe, nuci sau alune.

Eclerele umplute cu cremă sunt delicioase şi fac parte din categoria celor mai bune prăjituri. Fie că le coacem sub formă de gogoşele, fie că le preferăm alungite, umplute cu o cremă delicioasă de vanilie şi glazurate cu ciocolată, vor fi irezistibile.

Pentru aluat avem nevoie de:

150 g făină, 100 g unt, 250 ml apă, 3 ouă, un praf de sare.

Punem la fiert apa, untul şi un praf de sare. Când începe să clocotescă presărăm toată făina şi frecăm energic pentru a nu se forma cocoloaşe, fierbând câteva minute pe foc mic până când se deslipeşte de pereţii crăticioarei. Când se răceşte adăugăm ouăle şi omogenizăm. Punem compoziţia într-un pos şi turnăm formele dorite în tavă, la distanţă de câţive centimetri. Coacem 15 minute  la foc moderat.

Eclerele obţinute le vom tăia pe lung şi  pot fi umplute cu orice tip de cremă dorim, le putem adăuga frişcă şi glazură de ciocolată.

Pentru a prepara o cremă de cafea avem nevoie de:

4 gălbenuşuri, 140 g zahăr, 200 g unt, 4 linguri lichior de cafea.

Frecăm  bine gălbenuşurile cu zahărul şi lichiorul de cafea. Punem  vasul pe foc mic şi  amestecăm continuu până se obţine o consistenţă cremoasă. Adăugăm  untul moale şi frecăm  energic, până se obţine consistenţa dorită. După ce s-a răcit se foloseşte pentru umplerea eclerelor.

Pentru a obţine o glazură de ciocolată vom topi pe baie de aburi 200 g de ciocolată cu 2 linguri de lapte. Scufundăm în ciocolata topită  jumătatea superioară a eclerului şi montăm prăjiturile.

Sorry, no posts matched your criteria.