Cele mai bune prăjituri cu fructe

Cu toții ar trebui să consumăm mai multe fructe proaspete. Acestea sunt  cele mai bune surse de vitamine de care are nevoie organismul nostru pentru a avea o stare de sănătate bună. Dacă vrei să faci ceva mai deosebit din fructe, noi îți oferim cele mai bune prăjituri cu fructe, care îți vor încânta cu siguranță papilele gustative!

Cele mai bune prăjituri cu fructe de pădure

Ingrediente:

·         300 grame fructe de pădure

·         100 grame nuci de pecan

·         250 grame fursecuri

·         500 grame ciocolată albă + 50 grame pentru decorat

·         300 grame unt nesărat, tăiat în cubulețe

Mod de preparare:

Pasul 1: Frusecurile trebuie mărunțite, iar mai apoi le pui într-un bol. Același lucru se face și cu nucile.

Pasul 2: Într-un vas la bain marie se pun la topit. ciocolata, untul și trei linguri din pesmetul de fursecuri. Amestecă compoziția, după ia vasul de pe foc și lasă-l deoparte. Adaugă peste această compozției ingredientele și amestecă bine.

Pasul 3: Ia o tavă, tapeteaz-o cu hârtie de copt și toarnă compoziția. Mai apoi nivelează suprafața și presară fructele de pădure. Trebuie să o lași “să se odhinească” cel puțin două ore. La sfârșit, topește ciocolata albă pentru ornat și decorează prăjitura. Se taie în bucăți mici și se servește.

Cele mai bune prăjituri cu fructe - Tartă cu căpșune

Ingrediente pentru aluat:

·         Un pachet de unt

·         250 grame făină

·         Un ou întreg

·         Sare

Ingrediente pentru umplutură:

·         Două linguri de făină

·         Două ouă întregi

·         Patru – cinci linguri de zahăr

·         Două căni de lapte

·         Un baton vanilie

·         Un kilogram de căpșune

Mod de preparare aluat:

Pasul 1: Amestecă untul cu făina cu mâna până iese un aluat nisipos.

Pasul 2: Pune oul, care are rolul de a lega aluatul. În cazul în care este moale, mai poți adăuga puțină făină, iar dacă este tare, pune o linguriță de apă sau lapte.

Pasul 3: Timp de o oră, lasă aluatul la frigider. După ce îl scoți, întinde-l cu mână într-o tavă, de preferat să fie adâncă și rotundă.

Pasul 4: Pune-l la copt în jur de 30 de minute.

Mod de preparare compoziție:

Pasul 1: Într-o cratiță sparge ouăle, pune zahărul, făina, vanilia, laptele și amestecă foarte bine și pune compoziția pe foc. Amestecă continuu pentru a se lega crema. Când este gata, adaugă o lingură de unt.

Pasul 2:  Lasă crema să se răcească. După ce blatul s-a răcit, poți pune crema peste el.

Pasul 3: Lasă prăjitura în frigider timp de o oră. Peste cremă adaugă cât mai multe căpșune, iar apoi lasă din nou la rece.

Cele mai bune prăjituri cu fructe cu caise

Ingrediente:

·         Un pachet de unt

·         Trei ouă

·         Șase linguri de făina

·         Două linguri de lapte

·         Un praf de copt

·         Două linguri de zahăr pudră

·         Caise cât cuprinde

·         Mirodenii

Mod de preparare:

Pasul 1: Amestecă  untul cu zahărul până rezultă o cremă, pune ouăle întregi. După aceea, pe rând, praful de copt, făina și laptele.

Pasul 2: Întinde aluatul într-o tavă și peste el așază caisele tăiate.

Pasul 3: Peste caise presară zahărul pudră, printr-o sită.

Pasul 4: Introdu tava la cuptor timp de 40 de minute.

Cele mai bune prăjituri cu fructe și brânză

Ingrediente pentru blat:

·         Șase ouă

·         Șase linguri de zahăr

·         Patru linguri de făină

·         Două linguri de cacao

·         Esență de vanilie

·         Jumătate plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

·         500 grame brânză de vaci

·         300 grame de smântână

·         Un plic de gelatină

·         Șase linguri de zahăr

·         Trei linguri miere de albine

·         Esență de vanilie

·         Lămâie rasă

·         O cutie cockteil de fructe

Pentru sirop: zeama de la un compot de piersici, iar pentru decor se folosește o cutie cockteil de fructe, 350 ml suc de fructe, un plic de budincă de vanilie, glazură de tort gelee.

Mod de preparare blat:

Pasul 1: Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu patru linguri de zahăr, iar gălbenușurile cu restul.

Pasul 2: Cele două compoziții se ametescă și deasupra lor se cerne făină amesteactă cu cacao și praful de copt.

Pasul 3: Se ametescă și după se pun la copt într-o formă dreptunghiulară la foc potrivit.

Mod de preparare cremă:

Pasul 1: Brânza se mixează până ce are consistența unei creme, iar după adăugăm zahărul, mierea și amestecăm în continuare cu mixerul.

Pasul 2: Se pune smântâna, lâmia rasă și gelatina dizolvată într-un plic de apă.  La sfârșit, se adaugă și fructele din compot și compoziția se toarnă peste blatul răcit și însiropat cu zeama de la un compot. Blatul rămâne în tava în care s-a copt.

Pasul 3: După ce crema s-a întărit, se toarnă pe jumătate din tavă glazura cu budinca care se va prepara după instrucțiunile de pe plic. Pe cealaltă jumătate se întind fructele și se toarnă glazura de tort gelee.

Se ține la rece câteva ore și se taie după preferințe.

Cele mai bune prăjituri cu fructe cu vișine și cireșe

Ingrediente:

·         Șapte ouă

·         300 grame de zahăr

·         300 grame de făina

·         Patru linguri de ulei

·         Patru linguri de apă fierbinte

·         500 grame de vișine și cireșe fără sâmburi

·         Zahăr vanilat

·         O linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Pasul 1: Albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, zahărul și zahărul vanilat alternând cu apă fierbinte. Când spuma de albuș este gata, se adaugă gălbenușurile și uleiul treptat. Se amestecă ușor până se încorporează bine.

Pasul 2: Deasupra se cerne făină amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine,

Pasul 3: Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Fructele se dau prin puțină făină și se așază în tavă. Se coace la foc potrivit timp de 30-40 de minute.

Pasul 4: Se scoate din tavă și se răcește. Se porționează după preferință. Se servește cu zahăr pudră vanilat deasupra.

Cele mai bune prăjituri cu fructe cu ananas și mere

Ingrediente:

·         Cinci – șase linguri de făină

·         Două cești de ananas bucăți

·         Două cești de mere tăiate cuburi

·         Două pliculețe zahăr vanilat

·         O linguriță de scorțișoară

·         Trei ouă

·         O ceașcă de ulei

·         O esență de rom

·         Un cub de unt

·         Una - două linguri de griș (pentru a tapeta tava)

Mod de preparare:

Pasul 1: Se mixează ouăle cu zahărul, se pune uleiul, laptele și făina. Aluatul trebuie să fie gras, dar curgător.

Pasul 2: Se pune esența de rom și un plic de zahăr vanilat.

Pasul 3: Se unge o tavă cu unt și o tapetăm cu griș. Compoziția se pune în tavă.

Pasul 4: Curățate de coajă, merele se taie cubulețe. La fel și ananasul. Fructele se adaugă peste aluat, în tavă.

Pasul 5: Tava se pune în cuptor și se lasă 35-45 de minute. Când este gata, deasupra ei se presară un plic de zahăr vanilat și scorțișoara.

Cele mai bune prăjituri cu fructe cu pere:

Ingrediente:

·         Patru pere mari

·         O lingură de suc de lămâie

·         50 grame făină albă

·         50 grame zahăr tos

·         Trei ouă

·         450 ml de lapte

·         40 grame de unt

·         Un praf de sare

·         O linguriță de scorțișoară

·         Patru – cinci linguri de zahăr pură

Mod de preparare:

Pasul 1: Curăță perele de coajă, apoi taie-le în două, pe lungime. Scoate-le sâmburii și taie felii groase de aproximativ 1 cm.

Pasul 2: Ai nevoie de o formă rotundă pe care trebuie să o ungi cu jumătate din cantitatea de unt. Fructele tăiate se așază de jur împrejurul formei.

Pasul 3: Stropește fructele cu zeamă de lămâie.

Pasul 4: Separat, bate ouăle cu zahărul, pui făina, scorțișoara, sare și laptele fierbinte.

Pasul 5: Compoziția se va turna peste fructe, apoi bagi vasul la cuptor și deasupra pui untul rămas. Atunci când prăjitura devine aurie, este gata.

Cele mai bune prăjituri cu fructe cu prune:

Ingrediente:

·         Un kg de prune

·         100 grame de unt

·         Șapte linguri de ulei

·         Un pahar mare de iaurt

·         Trei pahare de făina

·         Două ouă

·         250 grame de zahăr

·         O linguriță de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie

·         Un plic de zahăr vanilat

·         O esență de rom

Mod de preparare:

Pasul 1: Freci spumă untul cu zahărul. Treptat adaugi gălbenușurile, uleiul, albușurile bătute spumă.

Pasul 2: Adaugi făina, bicarbonatul, iaurtul și aromele.

Pasul 3: Se amestecă bine și torni aluatul rezultat într-o tavă pe care o ungi cu margarină.

Pasul 4: Fructele se spală, se desfac în jumătați, le scoți sâmburii și le pui cu coaja în aluat.

Pasul 5: Coace prăjitura la foc potrivit. Când este gata, pudreaz-o cu zahăr.

Cele mai bune prăjituri cu fructe cu kiwi

Ingrediente pentru blat:

·         180 grame de unt

·         100 grame de zahăr

·         200 grame de nucă măcinată

·         Trei ouă

·         200 grame de făina

·         Un praf de copt

·         200 grame de smântănă

·         Două linguri de coniac

·         O lingurită de coajă de lămâie rasă

Ingrediente pentru garnitură:

·         Șase fructe de kiwi

·         Două linguri de zahăr cu aromă de vanilie

·         Două plicuri de gelatină

·         Coajă de lămâie tăiată felii subțiri

Mod de preparare:

Pasul 1:  Bate spumă ouăle cu zahărul, adaugă treptat untul și amestecă bine, până ai o compoziție cremoasă.

Pasul 2: Pune smântâna, coniacul, nuca, coaja de lămâie și amestecă bine.

Pasul 3: Adaugă făina cernută cu praful de copt și amestecă bine. Aluatul trebuie să fie uniform.

Pasul 4: Aluatul se toarnă într-o formă dreptunghiulară, unsă și tapetată. Se introduce în cuptorul încălzit timp de 30 de minute, la temperatura potrivită.

Pasul 5: După ce este gata, scoate prăjitura din cuptor și las-o la răcit.

Pasul 6: Înmoaie gelatina într-p cană cu apă rece, după care o dizolvi pe foc împreună cu zahărul cu aromă de vanilie.

Pasul 7: Curăță fructele de kiwi de coajă, taie-le felii, așază-le pe blatul de prăjitură.

Pasul 8: Toarnă peste ele gelatină și lasă prăjitura la rece câteva ore. După aceea, porționează prăjitura și decoreaz-o cu fâșii subțiri de coajă de lămâie.

Cele mai bune prăjituri cu fructe cu cocos

Ingrediente:

·         Patru ouă

·         150 grame de făină

·         100 grame de zahăr pudră

·         Cinci linguri de lapte

·         Un plic drojdie uscată

·         100 grame nucă de cocos

·         100 grame de unt

Pentru a decora prăjitura vei avea nevoie de fructe și 100 grame de nucă de cocos.

Mod de preparare:

Pasul 1: Se freacă o spumă din unt cu zahăr.

Pasul 2: Unul câte unul adaugi ouăle, făina, drojdia și laptele.

Pasul 3: Toata compoziția se toarnă într-o tavă îngustă, cu pereți înalți. Se bagă la cuptor.

Pasul 4: După ce s-a copt, se lasă la răcit un pic. Mai apoi, se taie și fiecare bucată se trece călduță prin fulgii de nucă de cocos.

Pasul 5: Așază pe platou și decorează cu felii de fructe la alegere.

 

Prăjitură cu morcov

Morcovul a devenit de mult timp un ingredient de bază pentru multe preparate dulci. Combinat cu alte ingrediente elaborate sau orchestrat cu gusturi simple de post, morcovul ne poate ajuta să obţinem un desert interesant, fin şi delicios. Putem prepara prăjiturele, fursecuri, tarte, brioşe, torturi, plăcinte toate bune pentru  un […] mai mult »