Cele mai bune prăjituri de Crăciun

Nicio sărbătoare nu are farmec, dacă pe masă nu avem prăjituri festive. Pentru a te ajuta în căutarea celor mai bune rețete, am alcătuit o listă cu cele mai bune prăjturi de Crăciun.

Cele mai bune prăjituri de Crăciun - Negresă a la Jamie Oliver

Ingrediente:

·         Două tablete de câte 100 grame de ciocolată neagră

·         250 grame de unt nesărat ținut la temperatura camerei

·         200 grame de zahăr tos auriu

·         Șașe linguri rase de pudră de cacao

·         Patru linguri de făină cu agenți de creștere

·         Patru ouă

·         O lingură de ghimbir confiat

·         O lingură de nuci pecan

·         O lingură de vișine uscate

·         O mandarină

·         Creme fraiche pentru servire

Mod de preparare:

1. Ciocolata se rupe. Taie untul în bucăți, dar nu prea mari. Pune-le în robotul de bucătărie și adaugă 200 grame de zahăr tos, șase linguri de pudră de cacao, patru linguri cu vârf de făină, ghimbirul. Amestecă bine până când totul este omogenizat.

2. Apoi pune ouăle și amestecă bine.

3. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și unge-o cu ulei.

4. Pune amestecul rezultat  mai sus în tavă. Întinde-l cu o spatulă.

5. Peste compoziție presară fructele confiate și rade coaja de la clementină peste negresă.

6.    Cuptorul se lasă la încălzit timp de 10 – 15 minute înainte de a băga prăjitura.

Cele mai bune prăjituri de Crăciun - Cub de zăpadă

Ingrediente:

·         Un plic de frișcă

·         Trei linguri de unt

·         O ceașcă de rom

·         200 grame de ornamente de ciocolată

·         200 grame de fructe confiate

·         250 grame stafide

·         500 biscuiti

·         O cană de lapte

Mod de preprare:

1. Înmoaie stafidele în rom aproximativ 15 minute.

2. Taie cuburi mici fructele confiate și amestecă cu stafidele și ornamentele cu ciocolată.

3. Dă biscuiții prin mașina de tocat. Freacă untul bine cu o lingură, până se înmoaie, și după amestecă cu biscuiții.

4. Pune stafidele, fructele, ornamentele și se încorporează în crema de biscuiți.

5. Compoziția se pune într-o tavă pătrată. Amestecul se presează bine pentru a luat forma tăvii.

6. Frișca se prepară exact după instrucțiunile de pe plic.

7. Tortul de îmbracă într-un strat gros de frișcă.

8. Se lasă cel puțin o oră la frigider pentru a se întări.

Cele mai bune prăjituri de Crăciun - Stelulețele lui Moș Crăciun

Ingrediente:

·         250 grame de miere

·         Trei ouă

·         250 grame de zahăr pudră

·         50 grame de unt

·         10 grame bicarbonate de amoniu

·         O lingură de rom

·         5 grame anason

·         5 grame de cuișoare

·         5 grame de nucșoară rasă

·         5 grame de scorțișoară

·         600 – 700 grame de făină

Pentru glazură vom avea nevoie de 100 grame de zahăr pudră și două albușuri.

Mod de preparare:

1. Pune făina pe o planșetă și fă un cuib. Pune acolo zahărul, mierea, ouăle, untul topit și prafurile de condiment.

2. În rom dizolvă bicarbonatul de amoniu și se pune în cuib.

3. Frământă toate ingredientele până obții un aluat moale. El se lasă la frigider cel puțin 12 ore.

4. Se frământă aluatul din nou. Întinde o foaie de grosime potrivită din care se taie cu o formă specială steluțe de diferite mărimi.

5. Se țin la cuptor aproximativ 15 – 20 de minute. Tava trebuie tapetată cu hârtie de copt, iar cuptorul să fie încins bine în prealabil.

6. Formele se ung cu albuș de ou cât încă sunt fierbinți.

7. Se decorează cu glazură preparată din celălalt albuș bătut spumă și zahărul pudră cu ajutorul unui cornet de hârtie.

Cele mai bune prăjituri de Crăciun - Prăjitură vanilată cu mascarpone

Ingrediente pentru blat:

·         Șapte ouă

·         Șapte linguri de zahăr

·         Șapte linguri de făină

·         Două linguri cacao neagră

·         Esență de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

·         Patru gălbenușuri

·         250 grame de zahări

·         500 ml de frișcă

·         250 grame de mascarpone

·         Două fiole esență vanilie

·         10 grame de gelatină

Ingrediente pentru sirop:

·         150 grame de zahăr

·         400 ml de apă

·         Trei plicuri de cappuccino

Mod de preparare blat:

1. Separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu cinci linguri de zahăr, iar gălbenușurile cu restul împreună cu esența de vanilie.

2. Cele două compoziții se amestecă și mai apoi se încorporează făina și cacao.

3. Tapetează o tavă dreptunghiulară, cu pereți detașabili, cu hârtie de copt.

4. Toarnă compoziția și da-o la cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 30 – 35 de minute.

5. În timp ce blatul e în cuptor, fierbem apa cu zahărul și în ea dizolvăm pliculețele de cappuccino. Lăsăm să se răcească.

6. Cât timp blatul și siropul stau la răcit, pregătim crema.

Mod de preparare cremă mascarpone:

1. Gelatina se pune la hidratat în 70 l de apă rece.

2. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul și se pun la iert pe baie de apă. Amestecăm continuu până vor spuma și vor avea o culoare gălbui pal.

3. Se dă deoparte, se pun peste gălbenușurile calde gelatina și amestecăm până dizolvăm complet.

4. Peste compoziția de adăugăm crema de brânză mascarpone, esența de vanilie și mixăm până când se omogenizează bine.

5. Compoziția o turnăm peste frișca bătută, omogenizăm, după care trecem la ansamblarea prăjiturii.

Asamblarea prăjiturii:

1. Blatul se taie în două foi. Așezăm prima foaie în tavă, turnăm jumătate din cremă, așezăm și cea de a doua foaie, o însiropăm ușor și deasupra întindem restul cremei.

2. Cernem deasupra cacao și se pune la rece timp de 2 -3 ore.

Cele mai bune prăjituri de Crăciun - Prăjitura Crăciunița

·         Șapte ouă

·         75 grame de mac

·         75 grame de nucă de cocos

·         200 grame de zahăr

·         200 ml lapte

·         50 grame de făină

·         Un pachet de margarină

·         Un plic de zahăr vanilat

·         200 grame de pișcoturi

·         100 ml cafea

Ingrediente pentru glazură:

·         Patru linguri de zahăr

·         Trei linguri de lapte

·         Două linguri de cacao

·         25 grame de margarină

·         25 grame de nucă de cocos

Mod de preparare:

1. Albușurile se bat spumă și adaugi 100 grame de zahăr. Bate în continuare până când zahărul se topește. Adaugă macul și nuca de cocos. Presară două linguri de făină și amestecă până când ai o compoziție omogenă.

2. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încălzit în prealabil. Se coace la foc mic.

3. Pentru cremă: Gălbenușurile se amestecă cu zahărul rămas, restul de făină, laptele și zahărul vanilat. Îngroașă amestecul pe baie de aburi. Lasă să se răcească și încorporează margarina frecată spumă.

4. Se așază blatul, se întinde jumătate din cremă. După aceea, pișcoturile înmuiate în puțină cafea se aranjează unul lângă altul și peste ele se întinde restul de cremă.

5. Toarnă deasupra glazura pregătită după cum urmează: într-un vas se fierbe, la foc mic, zahărul amestecat cu laptele, caacoa și margarina, până dă în clocot și se îngroașă.

6. Lasă să se răcească și toarnă peste prăjitură, iar pe deasupra presară nucă de cocos.

Cele mai bune prăjituri de Crăciun - Fulg de nea cu nectarine

Ingrediente pentru blat:

·         Patru ouă

·         200 grame de zahăr

·         200 grame de făină

·         O fiolă de esență de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

·         250 grame de unt

·         200 grame de zahăr pudră

·         150 ml de lapte

·         Un plic de zahăr vanilat

·         Două lingurițe fulgi de cocos

Ingrediente pentru decor:

·         Nectarine

·         Cocos

Mod de preparare:

1. Pentru blat: mixează gălbenușurile cu zahărul. Albușurile se bat spumă, separate.

2. Combină cele două compoziții și pune esența, făina și amestecă de jos în sus, până ce ai o compoziție omogenă.

3. Se pune într-o tavă și se ține 30 de minute (poți testa cu scobitoarea).

4. Pentru cremă: Fierbe laptele și apoi lasă-l la răcit (să fie la temperature camerei). După aceea, amestecă cele două tipuri de zahăr, fulgii de cocos, untul moale și bate-le cu mixerul aproximativ 10 minute.

5. Când blatul este gata și s-a mai răcit, se taie în două foi egale.

6. O foaie de blat se unge cu cremă de unt. Atenție! Trebuie să mai rămână 4-5 linguri de cremă.

7. Se așază cealaltă foaie de blat și se porționează prăjitura după preferințe.

8. Fiecare bucată se trece pruin crema rămasă și se tăvălește prin fulgii de cocos.

9. Se decorează cu nectarine.

Cele mai bune prăjituri de Crăciun - Batonașe de ciocolată

Ingrediente:

·         150 grame de unt

·         120 grame de zahăr

·         225 grame de făină

·         Un gălbenuș

·         50 grame de migdale măcinate

·         50 grame de ciocolată amăruie

·         30 grame de cacao

·         Un plic de zahăr vanilat

·         O linguriță praf de copt

Mod de preparare:

1. Untul trebuie să fie moale, la temperature camerei. El se mixează cu zahărul și zahărul vanilat până devine cremos. Punem gălbenușul și mixăm bine se încorporează.

2. Amestecăm separat făina cu migdalele măcinate, cacaoa, praful de copt și ciocolata rasă. Încorporăm în crema de unt și amestecăm bine cu mâna sau o lingură până compoziția se leagă și devine un aluat omogen.

3. Vasul se acoperă cu folie alimentară și se pune la frigider cel puțin o oră.

4. Rupem bucăți de aluat pe care le modelăm ca niște șnururi – de grosimea unui deget.

5. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm la cuptor, la foc mediu, aproximativ 15 minute.

6. Se scot pe un grătar și lasă la răcit.

Sorry, no posts matched your criteria.