Cele mai bune prăjituri de Paste

Dacă de Paște vrei să îți impresionezi rudele și prietenii cu niște prăjituri mai deosebite față de cele care se fac în mod normal, ai mai jos o listă cu cele mai bune prăjituri de Paste care te va ajuta cu siguranță:

Cele mai bune prăjituri de Paste - Prăjitură Victoria cu nuci și cafea

Ingrediente pentru blat:

·         175 de grame de unt – la temperatura camerei

·         175 de grame de zahăr pudră

·         175 de grame de făină (cu agent de creștere)

·         Trei ouă

·         Esență de vanilie – o linguriță

·         Praf de copt – o linguriță

·         Cafea instant – 3 linguri (a se dizolva în 2 linguri de apă fiartă)

Ingrediente pentru cremă:

·         50 de grame de unt moale

·         100 de grame de zahăr pudră

·         50 de grame de ciocolată neagră

·         50 de grame de nuci mixte

·         Alune de pădure

·         Migdale

·         Cafea instant – 1 linguriță (a se dizolva într-o linguriță de apă fiartă)

Mod de preparare:

1. Untul de mixează cu zahărul până devine cremos.

2. Se adaugă, pe rând și ușor, ouăle și esența de vanilie. Este important să adaugați câte o lingura de făină dupa fiecare ou pentru a preveni amestecul din a se brânzi.

3. Se adaugă praful de copt și făina rămasa, se amestecă bine și apoi se toarnă cafeaua peste amestec.

4. Într-o tavă de dimensiuni 15x15, ungeți cu unt și făină, pe urmă turnați jumatate din amestec.

5. Coaceți la 180 de grade (în cuptorul preîncălzit) timp de 20 de minute, pe urmă lăsați timp de 5 minute blatul până să îl așezați pe o platformă de lemn pentru a se răci. Procedați la fel cu coacerea jumătății rămase de amestec.

6. Pentru pregătirea cremei: Se topește ciocolata la bain marie și se bate cu zahăr, unt și cafea, peste care se adaugă nucile mixte mărunțite.

7. Dupa ce se răcesc blaturile, unul dintre blaturi se va unge, iar celălalt va fi așezat deasupra.

8. Se servește tăiat în formă de cuburi presărate cu zahăr pudră.

Cele mai bune prăjituri de Paste - Prăjitură cu cremă de lămâie și bucăți de ananas

Ingrediente pentru blat:

·         Trei ouă

·         Trei linguri de zahăr

·         Trei linguri de lapte

·         Șase linguri de făină

·         O lingură și jumătate de cacao

·         O linguriță de praf de copt

·         Două lingurițe de esențp de vanilie

·         Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

·         650 ml de lapte

·         Cinci linguri de zahăr

·         Patru linguri cu amidon

·         80-100 grame de unt (grăsime 72%)

·         Două gălbenușuri

·         Două linguri de zeamă de lămâie

·         O păstaie de vanilie

·         Coajă rasă de pe o lămâie

·         Bucățele de ananas din compot

·         Frunze de mentă și biscuiți umpluți pentru decor

Mod de preparare:

1. Se mixează gălbenușurile spumă cu zahărul, pe urmă se adaugă lapte, esența de vanilie, cacaoa, făina și praful de copt.

2. Se bat albușurile spumă cu praful de sare și se încorporează în amestecul cu gălbenușuri folosind o paletă, mișcând de jos în sus.

3. Pe o tavă de 22/26 cm se tapetează cu hârtie de copt, pe urmă se toarnă compoziția.

4. Se introduce blatul în cuptorul încins, aflat la o temperatură potrivită, timp de 10-12 minute, apoi se scoate și se lasă la răcit.

5. Pentru cremă: se freacă gălbenușurile cu zahăr, se toarnă lapte, amidon, semințele din păstaia de vanilie și se amestecă bine, până când se dizolvă în totalitate amidonul.

6. Se adaugă restul de lapte, se amestecă bine, se răstoarnă amestecul într-un recipient cu fund gros, se pune pe foc, cu focul la mic, apoi se amestecă continuu, până se îngroașă crema precum o budincă.

7. Se ia de pe foc când este gata și se acoperă cu folie.

8. Dupa ce rămâne caldă, se adaugă untul moale și se mixează ușor. Pe urmă se toarnă zeama și coaja de lămâie.

9. Blatul răcit se pune cu fața în jos, detașat de hârtia de copt, apoi se toarnă crema peste blat, nivelându-se.

10. Timp de 3-4 ore, prăjitura se lasă la rece, urmând ca apoi să fie feliată.

11. Se pune pe fiecare felie biscuiți, mentă și bucățele de ananas pentru a fi servite proaspete.

Cele mai bune prăjituri de Paste - Ouă dulci în marțipan

Ingrediente:

·         450 grame biscuiți

·         Trei linguri de cacao neagră

·         100 grame de stafide

·         200 grame de ciocolată neagră

·         100 grame de unt

·         200 ml de lapte

·         150 grame de zahăr pudră

·         Esență de rom

·         200 grame de marțipan

·         Colorant alimentar

·         Creioane colorate pentru decor

Mod de preparare:

1. Biscuiții mărunțiți se amestecă cu zahărul, cacaoa, stafidele, ciocolata topită împreuna cu laptele, untul și esența de rom.

2. Compoziția se modelează în forma de ou și se pun la rece.

3. După ce s-a întărit, amestecul se îmbracă în marțipan colorat și se decorează după preferințe.

Cele mai bune prăjituri de Paste - Prăjitură cu cremă de lapte

Ingrediente pentru cremă:

·         Doi litri lapte de vacă

·         800 grame de zahăr

·         O linguriță rasă bicarbonat de sodiu

·         Un vârf de cuțit de sare

Ingrediente pentru blat:

·         Șase ouă

·         250 grame de zahăr

·         300 grame de făină

·         Un pachet praf de copt

·         Un vârf de cuțiti de sare

·         Esență de vanilie

Pentru sirop se vor folosi 350 ml de lapte și 250 ml de frișcă lichidă.

Mod de preparare cremă de lapte:

1.    Într-o cratiță cu fundul gros se pune la fiert laptele. Când este încălzit bine, se adaugă zahărul, bicarbonatul și praful de sare. Se fierb la foc mic. Se amestecă constant. Când a scăzut la jumătate și are culoarea caramelului, atunci este gata. Se lasă la răcit.

Mod de preparare blat:

1.  Albușurile se bat spumă cu zahărul adăugat treptat. Se pun gălbenușurile pe care le amestecăm cu esență de vanilie și se încorporează

2. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și sarea, alternând cu laptele. Se amestecă cu o paletă de jos în sus în așa fel încât albușul să nu se lase.

3. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se adaugă compoziția. Se coace la foc moderat.

4. După ce s-a răcit blatul, îl înțepăm cu un băț pe toată suprafața.  Blatul rămâne în tava în care a stat la copt și trebuie să desprinzi hârtia de copt de pe el. Se însiropează cu amestecul de lapte și frișcă rece.

5. Se lasă la rece și porționează după preferință. A se servi împreună cu crema de lapte.

Cele mai bune prăjituri de Paste - Prăjitura Zserbo

Ingrediente:
·         500 grame de făina

·         100 grame de zahăr

·         300 grame de margarină

·         100 ml de lapte

·         20 grame de drojdie proaspătă

·         Două gălbenușuri de ou

·         Două vârfuri de cuțit bicarbonat de sodiu

·         Un praf de sare

·         Un borcan gem de caise

·         300 grame de nucă măcinată

·         200 grame de zahăr

·         Coaja răzuită de la o lămâie

Pentru glazură vom folosi un ou întreg, trei linguri de zahăr pudră, două linguri cacao și  de grame de margarina.

Mod de preparare:

1. Se amestecă într-un vas făina, zahărul și margarina.

2. Se adaugă gălbenușurile de ou, drojdia dizolvată în lapte cald, bicarbonatul și un praf de sare. Aluatul rezultat se împarte în cinci părți egale.

3. Nuca măcinată se amestecă cu coaja de lămâie și zahărul.

4. Se întinde prima foaie și se pune în tavă. O ungem cu gem de caise iar deasupra presărăm nucă.

5. Întindem următoarea foaia, o punem peste prima, ungem cu gem și presărăm cu nucă. La fel se procedează și cu restul foilor. Ultima foaie se pune deasupra și se înțeapă prăjitură cu furculița.

6. Se lasă la dospit în tavă timp de o oră și se pune la copt, la foc mic, până când foaia de deasupra este rumenită. Deasupra se va pune glazura.

Mod de preparare glazură:

1. Într-un vas se pune oul cu trei linguri de zahăr pudră și două linguri cacao.

2. Punem vasul la foc și se amestecă până când compoziția se topește și devine un pic fluidă. Nu se fierbe!

3. După se s-a topit, luăm de pe foc și adăugăm margarina. Se amestecă până când cele două se încorporează și turnăm peste prăjitura fierbinte.

4. Se lasă până a doua zi ca glazura să aibă timp să se închege și se poate servi.

Cele mai bune prăjituri de Paste - Brioșe tiramisu

Ingrediente:

·         Trei ouă

·         130 grame de zahăr

·         80 grame de unt

·         150 ml de lapte

·         220 grame de făină

·         Un praf de copt

·         Două lingurițe de esență de rom

·         O lingură de coajă rasă de la portocală

Ingrediente pentru cremă:

·         250 grame de mascarpone

·         100 ml de frișcă lichidă

·         150 grame smântână

·         Două linguri de zahăr pudră

·         Două lingurițe de esență de vanilie

·         O cană de cafea

Mod de preparare:

1. Topim untul și îl lăsăm să se răcească, iar ouăle le mixăm cu zahărul până își măresc volumul.

2. Se încorporează untul topit treptat, iar după laptele.

3. Adăugăm esența de rom și coaja rasă de portocală.

4. La final se pune făina împreună cu praful de copt și mixăm până când se încorporează bine.

5. În forme de brioșe de silicon se pune compoziția, însă nu până să se umple forma.

6. Se așază pe o tavă și le băgăm, timp de 25 de minute, la cuptorul încins la 170-180 de grade.

7. Le scoatem din cuptor când sunt gata și le lăsăm să se răcească.

Crema de mascarpone se face după rețeta tradițonală. După ce aceasta e gata, însiropăm brioșele cu cafea și le lăsăm 15 minute ca să se prindă cafeaua în ele.

Crema de mascarpone se pune peste brioșe. Pudrăm cu cacao, le ținem la rece cel puțin o oră și se pot servi

Cele mai bune prăjituri de Paste - Bezele cu nucă de cocos

Ingrediente:

·         Trei albușuri de la ouă mari

·         160 grame de zahăr tos

·         Șapte picături de oțet

·         Un praf de sare

·         15 grame de nucă de cocos mărunțită fin

Mod de preparare:

1. Într-un vas punem albușurile și le mixăm cu sare.

2. Treptat adăugăm zahărul – două lingurițe odată – și mixăm de fiecare dată până când zahărul se dizolvă complet.

3. Punem oțelul și mixăm până ce compoziția formează crește tari.

4. Se pune nuca de cocos în compoziție.

5. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, punem aluatul într-un poș și formăm bezelele.

6. Se bagă la cuptor pentru 30 – 40 de minute la 120 grade. După ce oprim focul, tava se lasă în cuptor până se răcesc complet.

Atenție!
Albușurile trebuie să fie la temperatura camerei.

Sorry, no posts matched your criteria.