Cele mai bune prăjituri fără coacere

De câte ori nu am avut poftă de ceva dulce, făcut acasă și să fie și rapid de preparat. Dacă nu ai timpul necesar pentru a aștepta ca desertul tău să se coacă în cuptor, iată reţete pentru cele mai bune prăjituri fără coacere mai jos:

Cele mai bune prăjituri fără coacere - Cheesecake de ciocolată

Ingrediente pentru blat:

·         24 de biscuiți Oreo

·         Șase linguri de unt topit

·         50 grame de zahăr

Ingrediente pentru cheesecake:

·         Două cutii de cremă de brânză

·         100 grame de zahăr pudră

·         50 ml ciocolată topită

·         Două – trei plicuri de praf de ciocolată caldă

·         Un praf de sare

·         500 grame de smântânp lichidă

·         100 grame de mini marshmallows

Mod de preparare:

1. Se mixează biscuiții într-un robot de bucătărie până când devin foarte fini.

2. Într-un vas se pune untul și zahărul și se amestecă până se omogenizează. Aluatul trebuie să fie ca nisipul ud.

3. Se unge o tavă de plăcintă cu ulei iar compoziția de biscuiți se întinde în tavă, apăsând bine.

4. Într-un bol se bate crema de brânză până devine pufoasă. Se pune zahăr pudră, ciocolata topită, pliculețele de cacao și sarea.

5.  Se pune jumătate din cantitatea de smânână și se miează până se omogenizează.

6.  Se pune și cealaltă jumătate și se bate până devine pufoasă.

7.  Se pune peste crustă și se decorează cu mini marshmallows. Compoziția se ține la congelator timp de patru ore.

Cele mai bune prăjituri fără coacere - Mousse de biscuiți și smântână

Ingrediente:

·         O lingură de gelatină pudră

·         Două linguri de apă

·         310 grame de smântână lichidă

·         300 grame fulgi de ciocolată alba

·         O linguriță de extract de vanilie

·         300 grame de biscuiți Oreo fărămițați

·         Patru biscuiți oreo pentru décor

Mod de preparare:

1.Gelatina se pune într-un vas mic cu apă, se amestecă și se lasă în jur de 3-4 minute.

2. Într-o cratiță mai mica încălzește jumătate din canitatea de smântână lichidă. Se pune gelatine și amestecă până când se dizolvă.

3. Fulgii de ciocolată se pun într-un vas rezistent la căldură. Peste ei adaugă amestecul de smânână. Amestecă până când se topește ciocolata.

4. În alt vas se amestecă restul de smântână cu esența de vanilie. După aceea, încorporează în compoziția cu ciocolată împreună cu jumătate din biscuiții mărunțiți.

5. Pe fundul unui pahar pune o lingură de biscuiți mărunțiți apoi pune mousse-ul. Lasă-l la frigider peste noapte.

Cele mai bune prăjituri fără coacere - Cannoli Cheesecake

Ingrediente:

·         225 grame cremă de brânză

·         400 grame de smânână lichidă

·         250 grame ricotta

·         210 grame de zahăr pudră

·         O lingură de coajă de lămâie

·         Două linguri de extract de vanilie

·         Două linguri de nucșoară

·         Două lingurițe de scorțișoară

·         250 grame de biscuiți graham

·         200 grame de fulgi de ciocolată

Mod de preparare:

1. Crema de brânză se bate într-un vas mare până devine pufoasă.

2. Se adaugă smânână lichidă și se bate și ea, după ricotta și zahărul pudră. Se bat până rezultă o cremă pufoasă.

3. Se adaugă și coaja de lămâie, vanilia, nucșoara, scorțișoara și 100 grame fulgi de ciocolată.

4. Biscuiții se mărunțesc și se pun într-un vas uns cu ulei. Peste ei adaugă crema de brânză.

5. Decorează cu restul de fulgi de ciocoaltă.

6. Lasă 15 minute înainte de se tăia. Păstrează la rece.

Cele mai bune prăjituri fără coacere - Cheesecake de mere și caramel

Ingrediente:

·         1.250 kg smântână lichidă

·         500 grame cremă de brânză

·         500 grame de biscuiți cu ghimbir

·         Două linguri de unt

·         O linguriță de scorțișoară

·         Două linguri de zahăr

·         Două mere curățate, tăiate mărunt

·         Caramel

Mod de preparare:

1. Se bat cu mixerul smântâna lichidă și crema de brânză până ce compoziția devine pufoasă.

2. Așază biscuiții cu ghimbir într-o tavă, apoi pune un strat de cremă, un strat de biscuiți și tot așa. Lasă la frigider peste noapte.

3. Merele se sotează într-o tigaie cu unt, zahăr și scoțișoară. Se lasă la racit și apoi se pun peste cheesecake.

4. Decorează cu caramel.

Cele mai bune prăjituri fără coacere - Bulgări de ciocolată cu nucă

Ingrediente:

·         150 grame de miez de nucă măcinat

·         250 grame de biscuiți simpli măcinați

·         150 ml de lapte

·         Șase linguri de zahăr

·         Trei linguri de cacao

·         Coajă de lămâie rasă

·         Jumătate de pachet de margarină

·         Cireșe confiate

·         Esență de rom

Mod de preparare:

1. Laptele se amestecă cu margarina, cacaoa, zahărul și lasă compoziția pe foc până începe să fiarbă.

2. Într-un vas mai mare amestecă nuca măcinată cu biscuiții și peste toarnă amestecul obținunt anterior.

3. Pune esența de rom și coaja de lămâie rasă și amestecă până când se omogenizează.

4. Din compoziția rezultată formează bulgări. În mijlocul lor vei pune câte o cireașă confiată.

5. Tapetează fiecare bulgăre cu nucă măcinată, așază-i pe un platou și sunt gata de servit!

Cele mai bune prăjituri fără coacere - Ciocolată de casă

Ingrediente:

·         250 grame de lapte praf

·         125 grame unt

·         40 grame de cacao

·         150 grame de zahăr

·         100 ml de apă

·         Două plicuri de zahăr vanilat

·         O esență de vanilie

·         100 grame alune

·         1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:

1. Într-o cratiță mica pune zahărul, zahărul vanilat, apa și sarea, la foc mediu și amestecă până când zahărul se topește complet.  În sirop se vor forma nișste bule mici.

2. Se va forma o spumă alba la suprafață. Oprește focul după 5 minute de la formare spumei. Pentru a verifica ce consistență are siropul, picură puțin sirop în apă rece. Când  picăturile își păstrează forma în apa rece, înseamnă că este gata și îl poți opri.

3. Adaugă untul topit partial, esența de vanilie și amestecă până se încorporează bine.

4. Amestecă separate laptele praf cu cacao, pune alunele și amestecă ușor.

5. Adaugă-le în sirop și amestecă bine. Tapetează cu folie alimentară o tavă cu margini înalte.

6.  Toarnă ciocolată, niveleaz-o și las-o într-un loc rece timp de 3 – 4 ore.

Cele mai bune prăjituri fără coacere - Prăjitură cu iaurt și căpșuni

Ingrediente:

·         500 grame de iaurt

·         150 grame de zahăr

·         Un plic de gelatină

·         O sticlută de esență de vanilie

·         O sticlută de esență de rom

·         Două pachete de biscuiți simpli

·         300 grame de căpșuni

·         150 grame de cireșse

·         150 grame de sirop de căpșune

Mod de preparare:

1. Iaurtul se amestecă cu zahărul,esențele, căpșunele și cireșele tăiate cuburi mici.

2. Topește gelatine în apă călduță după care adaugă peste amestecul de mai sus.

3. Tapetează cu folie alimentară un vas întins

4. Biscuiții înmoaie-I în sirop de căpșune. După aceea așază-I în vas.

5. Peste biscuiți toarnă primul strat de cremă de iaurt, după care așază încă un strat de biscuiți și unul de iaurt.

6. Acoperă prăjitura cu iaurt și căpșune cu folie alimentară și las-o la rece câteva ore.

Cele mai bune prăjituri fără coacere - Cheesecake cu ciocolată albă și lămâie

Ingrediente pentru blat:

·         300 grame de biscuiți

·         100 – 120 grame de unt

Ingrediente pentru cremă:

·         450 grame de brânză de vaci sau ricotta

·         250 grame mascarpone

·         120 grame de zahăr pudră

·         250 grame de frișcă

·         O ciocoaltă albă

·         O fiolă esență de lămâie

·         Coaja rasă de la o lămâie

·         Două linguri de limoncello

·         120 ml de lapte

·         20 grame de gelatină

Mod de preparare:

1. Mărunțim biscuiții, îi amestecăm cu unt și frecăm în mână pentru a se încorpora bine untul în ei.

2. După aceea îi punem într-o formă cu pereți detașabili.

3. Apăsăm cu degetele (sau fundul unui pahar) astfel încât ei să se lipească bine.

4. Batem cu mixerul brânza de vaci cu mascarpone și zahărul pudră, iar mai apoi pune ciocolata albă topită, esența de lămâie, coaja rasp și limoncello.

5. Gelatina o hidratăm cu lapte, se lasă 5 minute și se dizolvă la bain-marie.

6. Pentru a încorpora mai ușor, punem două linguri din crema de brânză la bain-marie și amestecăm bine, cât să devină fluidă.

7. Peste crema de brânză cu ciocolată  se toarnă brânza cu gelatină și mixăm la viteză mare, apoi punem frișca și amestecăm.

8. Punem crema de brânză cu ciocolată albă și lămâie peste biscuiți. Se ține la rece cel puțin patru ore.

Sorry, no posts matched your criteria.