Cele mai bune prăjituri rapide

Goana în care trăim şi necesitatea de a pregăti totul repede şi eficient, pot fi unele dintre motivele pentru care putem opta pentru prepararea cele mai bune prăjituri rapide.

cele mai bune prajituri rapide

Fie din lipsa noastră de timp, fie din nerăbdarea celorlalţi pofticioşi din familie, pregătirea cele mai bune prăjituri rapide, având ca rezultat şi un desert delicios, pare a fi varianta cea mai bună.

În această gamă cele mai bune prăjituri rapide se pot încadra foarte multe tipuri de dulciuri preparate în casă, cu timp scurt de coacere sau fără coacere, cu ingrediente gata preparate sau rapid pregătite, cu creme extrem de uşoare sau siropuri simple.

Cele mai bune prăjituri rapide cu cremă de brânză sunt extrem de gustoase şi nu necesită coacere.

Se prepară foarte rapid şi vor fi placul tutror. Avem nevoie de 300 g biscuiţi, 50 g unt topit, 300 g brânzică dulce de vaci, 300 ml lapte dulce, 50 ml suc de lămâie şi 250 g frişcă. Peutru a pregăti prăjiturelele începem prin a fărâmiţa biscuiţii. Alegerea biscuiţilor depinde de preferinţele fiecăruia sau de ce avem la îndemână în casă. Pot fi simpli, deşi nu dau o savoare aparte, pot fi biscuiţi cu cereale sau cu cacao şi fulgi de ciocolată. Amestecăm energic fărâmele de biscuiţi cu untul moale şi punem câte două linguriţe din compoziţia obţinută în forme de brioşe tapetate cu hârtie de copt. Presăm bine, astfel încât să obţinem un strat compact. Lăsăm formele astfel montate şi pregătim crema de brânză, folosind un mixer. Punem brânzica de vaci şi mixăm turnând treptat laptele. După ce obţinem o cremă pufoasă adăugăm frişca, amestecăm şi stropim cu sucul de lămâie. Omogenizăm bine şi montăm prăjiturelele punând un strat consistent de cremă în fiecare formă de brioşă. Acoperim formele cu folie de plastic şi le păstrăm câteva ore la rece. Scoatem prăjiturelele din forme, le punem pe un platou şi le ornăm cu bucăţele de biscuiţi şi feliuţe subţiri de lămâie. Sunt delicioase, nu sunt foarte dulci iar gustul blatului din biscuiţi se combină delicat cu textura fină a cremei de brânză. Nu necesită coacere şi sunt gata într-un timp foarte scurt.

Bombonelele Raffaelo pregătite în casă au o textură fină şi un gust special, amprentat puternic de fulgii de nucă de cocos şi gustul specific al migdalei.

Se pregătesc foarte repede, fiind un desert gustos şi delicat. Pentru a le pregăti avem nevoie de: 250 g unt, 200 g lapte praf, 200 g zahăr farin, 250 g fulgi de nucă de cocos, 50 g alune, migdale crude. Totul se pregăteşte extrem de repede şi uşor. Frecăm energic untul moale cu zahărul farin, laptele praf, alunele măcinate şi 150 g din fulgi de nucă de cocos. Luăm din compoziţie câte o lingură, o aplatizăm în palmă, punem în mijloc o migdală, după care modelăm prin rotaţie, obţinând o mingiuţă. Tăvălim din abundenţă toate bombonelele prin fulgi de cocos rămaşi şi le păstrăm la rece. Pe cât sunt de uşor de făcut, pe atât sunt de gustoase şi uşor de mâncat.

Cine nu apreciază un desert răcoritor şi extrem de energizant cum este salata de fructe?!

Este unul dintre cele mai rapide şi uşor de făcut preparate. De regulă salata de fructe cuprinde cam tot ce avem prin casă la capitolul fructe. Însă nu trebuie să combinăm chiar orice gust, ci ar fi bine totuşi să facem puţină ordine în ingrediente. Astfel vom realiza o salată de fructe din câteva ingrediente cum ar fi: mere, struguri, ananas, vişine şi banane. La toate acestea vom adăuga 100 g miez de nucă, 100 g stafide, 200 ml coniac şi frişcă naturală pentru ornat. Decojim merele şi le porţionăm în diverse forme interesante, desfacem strugurii de pe ciorchine având grijă să nu rămână codiţe, porţionăm ananasul în cubuleţe mici, scoatem sâmburii vişinelor şi tăiem banana rondele. Dacă nu avem vişine proaspete, vom obţine un gust cu totul special dacă vom folosi vişine din vişinată, însă şi acestora le vom scoate sâmburii. Curăţăm bine miejii de nucă pentru a nu se strecura vreo coajă şi îi coacem 5 minute în cuptorul bine încins. Spălăm stafidele, le îndepărtăm codiţele dacă există şi le ţinem 10 minute în cantitatea de coniac. Punem toate fructele într-un bol, adăugăm nuca şi stafidele cu tot cu coniac. Amestecăm uşor şi punem salata în boluri sau cupe. Ornăm cu frişcă naturală şi presărăm puţină nucă măcinată. Servim imediat, delectându-ne cu un gust special şi uşor picant datorat alcoolului fin cu care am asezonat totul.

Tot la capitolul fructe, printre cele mai bune prăjituri rapide putem încadra şi frigăruile de fructe cu zahăr ars. Sunt delicioase, uşor de preparat şi pe placul tuturor. Pentru a le pregăti avem nevoie de: beţişoare de frigărui, 100 g  zahăr, mere, pere nu foarte coapte, portocale, struguri şi pepene galben. Decojim merele, pepenele  şi perele şi le tăiem cubuleţe egale. Desfacem strugurii de pe ciorchine, iar portocala o decojim, însă nu o desfacem în felii, ci o tăiem tot cubuleţe. Montăm frigăruile alternând fructele cât mai interesant şi le aşezăm pe un şervet curat. Topim zahărul într-o crăticioară, având grijă să nu se ardă pentru a nu deveni amar. Punem frigăriule pe un grătar şi turnăm în firişoare zahărul caramelizat. Aşteptăm să se întărească zahărul pe o parte, reîncălzim puţin caramelul, rotim frigăruile şi le caramelizăm şi pe cealaltă parte. Putem presăra cu miez de nucă pisat,  imediat ce am  turnat caramelul. Lăsăm să se întărească bine caramelul şi servim. Sunt delicioase şi foarte interesante ca aspect.

Există o multitudine de reţete pentru prăjitura cu cacao, putându-se prepara chiar şi într-un mod rapid şi deloc elaborat. Pentru pregătirea cele mai bune prăjituri rapide cu cacao care nu necesită multă pricepere şi timp, vom avea nevoie de: 200 g făină, 150 g zahăr, 50 g cacao, 50 ml ulei, 250 ml apă călduţă, un plic praf de copt, zahăr vanilat, esenţă de rom, un praf de sare. Punem într-un bol făina amestecată cu praful de copt, zahărul, un praf de sare, zahărul vanilat, cacaua cernută şi esenţa de rom,  turnăm apa călduţă şi începem să amestecăm cu mixerul la viteză mică. Adăugăm uleiul treptat şi continuăm să mixăm. Turnăm compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi coacem 30-40 minute la foc moderat. Scoatem tava din cuptor, o pudrăm bine cu zahăr farin şi porţionăm după ce s-a răcit. Este o prăjitură rapidă, gustoasă şi foarte uşor de făcut.

Tiramisu este un desert delicat şi apreciat de mulţi amatori de dulciuri fine. Reţetele pentru acest tortuleţ sunt regăsite în diverse variante, însă putem pregăti un tort Tiramisu extrem de repede şi uşor, fără  a investi mult timp şi multă energie. Pentru un Tiramisu rapid avem nevoie de: 2 pachete de pişcoturi tari, 5 ouă, 200 g zahăr, 300 g cremă mascarpone, 200 g smântână dulce, 300 ml cafea preparată, esenţă de rom şi vanilie. Vom începe prepararea tortului prin a separa ouăle şi a freca energic gălbenuşurile cu zahărul până obţinem consistenţa unei creme albicioase şi zahărul este complet dizolvat. Separat batem albuşurile spumă tare, le adăugăm smântâna dulce şi continuăm să batem energic. În crema de gălbenuşuri încorporăm cu grijă mascarpone, după care adăugăm albuşurile, vanilia şi romul şi amestecăm cu mare grijă.

Scufundăm pişcoturile preţ de câteva secunde în cafea şi le montăm într-o tavă, formând un strat de bază. Punem o treime din cantitatea de cremă, o nivelăm, acoperim cu un alt rând de pişcoturi şi adăugăm o altă treime din cremă. Nivelăm şi mai montăm un strat din pişcoturi. Cu restul de cremă acoperim tortuleţul, nivelăm şi pudrăm cu zahăr farin şi cafea solubilă. Păstrăm tortul la rece până în momentul servirii.

Pentru a pregăti un desert extrem de uşor şi rapid, putem apela tot la fructe, realizând un aranjament delicios din pere coapte şi îngheţată. Pentru pregătirea perelor coapte avem nevoie de 4 pere mari, 50 ml miere, 50 g miez de nucă, 50 g stafide, scorţişoară, 8 biscuiţi, 50 g unt nesărat şi îngheţată.

Începem prin decojirea perelor şi tăierea pe jumătate. Scoatem căsuţa seminţelor, dând jumătăţilor de pere aspectul unor bărcuţe. Punem perele într-o tavă cu scobitura în sus. Amestecăm mierea cu miezul de nucă pisat şi cu stafidele spălate şi curăţate de codiţe în prealabil. Punem din acest amestec în fiecare bărcuţă de pară, presărăm puţină scorţişoară şi acoperim cu câte o feliuţă de unt nesărat  fiecare pară. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit şi coacem 30 de minute la 190 de grade. Din 10 în 10 minute ungem perele cu sosul de unt care se va forma în tavă. Cu 10 minute de a le scoate din cuptor, presărăm pe fiecare bucată câte un biscuite zdrobit între degete şi le mai lăsăm la copt timpul rămas. Le scoatem din tavă şi servim cu câte o cupă de îngheţată. Gustul este minunat, iar aromele extraordinare.

Astfel, şi cele mai bune prăjituri rapide ne pot satisface preferinţele culinare, fără a ne implica într-un proces foarte elaborat de creaţie.

Sorry, no posts matched your criteria.